Upravljanje deževnice na strehi

Streha je postala na voljo prostor za shranjevanje deževnice, zato je priporočljivo vključevanje narave v urbana območja. Ravne strehe lahko dejansko prispevajo k omejitvi pretoka, medtem ko so mestne sanitarne mreže med večjimi neurji postale premajhne.

Zadrževanje vode na strehah je prepoznano kot ustrezna ekonomska alternativna tehnika oblikovanja (NF DTU 43.1: “Strehe, zasnovane za začasno zadrževanje deževnice”) in to funkcijo omejuje na nedostopne gramozne strehe.

Z izvajanjem Evropske okvirne direktive (WFD), ki je združila vse evropske zakone o gospodarjenju z vodami, se je vse večje število skupnosti že odločilo za politiko upravljanja deževnice na kopnem. S svojimi ultra lahkimi strukturami satja ponuja nidaplast paleto izdelkov, ki omogočajo nadzorovano in trajnostno upravljanje deževnice na strehi.

Nidaplast ni samo občutljiv za dobro upravljanje deževnice, ampak nidaplast pazi na estetiko in priročnost naših streh ali balkonov. Ponujamo krajinske in športne rešitve na strehi ali na balkonu, da izkoristimo ta prostor, ki je na voljo v mestu.

Pregled aplikacij