Terasa z lomljenim kamnom – gramozom

Z Nidagravelom, alternativo tradicionalnim ploščam, lahko ustvarite vodoodporne in estetske terase. Gramoz daje vtis prostora in združuje minerale in vegetacijo. Nidagravel infiltrira deževnico neposredno v tla. S satastim ploščami nidagravel je realizacija mineralne terase zelo enostavna!

Za zagotovitev dolgoživosti izdelka sledite tem korakom:

1 – Temelji gramozne terase

Najprej označite teraso na želeno velikost in pripravite temelje tako, da odstranite tla (5 do 25 cm globoko, odvisno od kategorije vašega tal).Svetujemo vam, da se omogoči rahel nagib 1-2%, odvisno od velikosti terase. Voda lahko ob močnih nalivih odteče. Nato temeljni sloj prekrijte z izravnalnim slojem 0-4 mm in zbijte celoto.

 

2 – Robniki
Glede na vrsto robnikov jih postavite 1,5 do 2 cm nad gramoz, da določite svojo teraso in preprečite, da bi se gramoz širil. Obstaja širok izbor robnikov, kliknite tukaj.

 

3 – Nastavitev Nidagravel plošča
Položite nidagravel plošče od roba do roba. Odvečni geotekstil pustite na obeh straneh pod naslednjo ploščo. Mehansko sidranje ni potrebno. Plošče Nidagravel lahko enostavno izrežete z kotnim brusilnikom. Plošče so na voljo v 5 barvah: lahko kombinirate svojo izbiro gramoza, da ustvarite drugačno vzdušje.

 

4 – Izbira in polnjenje gramoza
Za zagotovitev, da se voda dobro filtrira in da so votline napolnjene, izberite gramoz 4/12 ali 8/16. Ne manevrirajte z mobilnimi bremeni nad strukturo satja pred polnjenjem. Dodajte 2 cm gramoza čez plošče, da zagotovite učinkovitost izdelka. Gramoz se lahko rahlo zbije, da se zagotovi pravilno polnjenje. Nasvete za nanašanje Nidagravela prenesite tukaj.

Pregled izdelkov