Primjeri nasipavanja, zatrpavanja

Nidaplast ponuja izviren in zelo učinkovit odziv na javna dela, gradnjo in urejanje okolice z izjemno lahkotnimi in zelo trpežnimi rešitvami za olajšanje avtocest in urejenih nasipov. Cilj zamenjave običajnega nasipa, težkega približno 1.800 kg, z 20-krat lažjim nasipom je zmanjšati navpični in vodoravni pritisk na nosilno podlago ali konstrukcije, na katerih sloni svetlobna oprema.

Uporaba lahkih nasipov Nidaplast je preprosta in ekonomična alternativa običajnim rešitvam za ojačitev tal, in sicer:

  • Zmanjšanje ali preklic vsakega spuščanja stiskalne površine, ki ga je mogoče stisniti;
  • Zmanjšuje obremenitve v navpični in stranski smeri na umetnem kosu ali zgradbi, da optimizira in zmanjša stroške konstrukcij, na katerih temelji nasip.

PODPORA ZA MOST

Nasipi, ki omogočajo dostop do mostov, so pogosto postavljeni na robu vodotokov na nekvalitetnih površinah. Razlika v pogrezanju, ki se skozi leta pojavlja med nasipom in opornikom, zgrajenim z mostom, vodi do poslabšanja kakovosti ceste na mestu, kjer se stavbi stikata. Povečanje teže nasipa lahko sčasoma povzroči vrtilne napetosti, ki so tako velike, da ne obstajajo več

lahko jih podpira opornik. Kot preventivni ukrep v primeru slabe kakovosti površine tal ali kot korektivni ukrep za ogroženo obstoječo strukturo lahko nasip v stiku z opornikom nadomestimo z enako količino blokov in plošč nidaplast RA, da uravnotežimo sile, za katere je opora zasnovan.

OBDELANO ZEMLJO OBMOČJE

Uporaba plošč in blokov nidaplast je postopek gradnje nasipa, ki je idealen za stisljive ali nestabilne površine. S kombiniranjem izjemno lahkih konstrukcij z vzdržljivimi materiali zmanjšajo učinek navpičnih obremenitev, zagotavljajo oporo, ne da bi vplivali na težo ceste in dinamične prometne obremenitve: to odpravlja tveganje pogrezanja. Pritiski zadaj sosednjih nasipov so bili skoraj v celoti odstranjeni, kar je pripomoglo k podaljšanju trajnosti zgradb.

Lahkotnost blokov nidaplast in daljša življenjska doba konstrukcij ustvarjajo prihranke v vsaki fazi postopka gradnje in vzdrževanja. Enostavno jih je prevažati, tudi na mestih, ki so težko dostopna. Namestitev je hitra in zahteva le nekaj strojev. Dodatne posredne koristi so za povezana dela (čiščenje, zadrževanje avtocestnih konstrukcij itd.)

In prihranki, povezani s proračuni za vzdrževanje: nasipi ne zahtevajo naknadne prenove ali prenove.

KONSTRUKCIJA NAPAKE

Gradnja nasipa vključuje izgradnjo ‘stenske’ plošče po celotni dolžini nasipa, ki je poškodovana zaradi erozije, in zapolnitev praznega prostora, ki ga za seboj puščajo bloki ali plošče nidaplast. Med obliko plošče in elementi nidaplasta je praviloma nameščen geotekstilni material, ki omogoča prehod vode, hkrati pa zadrži drobne elemente in kamen.

Bloki in plošče Nidaplast omogočajo nihanja na vodni plošči, ne da bi ustvarili pretiran pritisk na nasip, ki bi konstrukcijo ‘potisnil’ z nevarnostjo, da bi jo zlomili. Prednost te tehnike je vzdržati znatno povečanje vodostaja in agresivno hidravlično erozijo z ustvarjanjem veliko bolj odpornega nasipa.

NALOGA, KI SE NAHAJA NA VRHU OBSTOJEČEGA OBMOČJA

Z gradnjo urejenega nasipa (in stavbe) lahko brez omejitev, ki jih nalaga običajni nasip, ustvarimo prostor z estetsko prijetnimi in funkcionalnimi volumni.
Lažji nasip lahko postavimo bodisi nad obstoječo zemljo bodisi pokopljemo spodaj, da je lažji.
Na površini tega nasipa so lahko rastlinja ali območja za pešce ali pa so dostopna z lahkimi vozili.

Bloke ali plošče Nidaplast® RA in / ali Nidastyrene RA je enostavno prevažati in nameščati ter se uporabljajo za:

  • Ohranjanje urejenih površin in preprečevanje njihovega propada skozi čas
  • Zmanjšanje tlaka na zadnji strani podpornih sten ali temeljev

ZEMELJSKI PLAZ

Konstrukcijo lahkega nasipa z bloki ali ploščami nidaplast RA in / ali nidastiren RA lahko uporabimo za preoblikovanje tlačnih površin z odstranjevanjem pogonskih sil za morebitnimi plazovi.

TRAJNA STENA

Zemljišče, ki se oprime podpornega zidu, mora izpolnjevati številne zahteve: zaščito cest in poti pred plazovi in ​​plazovi, dajanje naravnega nasipa nekakšni strukturni podpori za oblikovanje pomola (morska pristanišča in vodne poti), zaščito podzemnih temeljev visokih zgradb ali valolomov, ustvarjanje visokih navpični predmeti itd.

Pri gradnji podpornega zidu (npr. Cestnega prehoda) lahko nadomestitev nasipa z nidaplast bloki ali ploščami prilagodimo specifičnim dimenzijam stene, poleg tega pa znatno zmanjšamo odvečno težo na površini.

PODALJŠANJE CESTE

Gradnjo lahkega nasipa z bloki ali ploščami nidaplast RA in / ali nidastiren RA lahko uporabimo za razširitev ceste brez tveganja diferencialnega kolapsa med staro in novo cesto.

LOK TUNELA

Zamenjava nasipov z bloki in ploščami Nidaplast RA / Nidastryrene RA se lahko uporablja za lažje gradbene objekte, kadar ne morejo prenesti trajne preobremenitve običajnega nasipa.